Clipa recunoştinţei pentru fiecare din noi…

E mare lucru ca traim aici, acum. Ca ne trezim dimineata. Ca suntem impreuna. Ca exista cerul deasupra noastra si pamantul sub noi. Ca e vara acum, ca putem simti canicula si ca ne putem bucura de racoarea binefacatoareImagine a ploii cand va fi sa vina.

E atat de bine ca avem natura cu noi – atat de primitoare, atat de vasta si indelung rabdatoare cu noi care uitam sa-i fim recunoscatori. Mare, munte, delta, copaci verzi, viata pe pamant si-n aer, caini vagabonzi care ne urmeaza pe strazi pentru ca simt nevoia de afectiune. Uitam sa fim atenti la
ce ne inconjoara, sa fim recunoscatori, sa vedem pur si simplu.

Ne regeneram fiinta profunda cand primim cu inima deschisa fiecare dar al vietii, cat de mic ar parea si de neimportant – si cand ne miram asemenea copiilor de fiecare data cand descoperim micile miracole ale existentei.

Pentru ca nu totul ni se cuvine. Nu am venit aici doar sa consumam. E natural sa multumim pentru tot ce ni se ofera. Si sa daruim la randul nostru. Sa ne daruim. Sa invatam sa oferim. Putin mai multa atentie. Un zambet. Incredibil cat se poate mangaia un om cu un simplu zambet, un om trist caruia ii zambim,ii adresam o vorba buna si luam pur si simplu act de prezenta lui in spatiul si timpul prezent. Real. Netrucat. Negrabit. Sufletul acelui om e recunoscator pentru ca sufletul tau sta in loc o clipa si-l percepe.

Sa incepem exercitiul recunostintei de la noi insine pornind – ma iubesc si ma accept in totalitate cu bune si rele, cu defecte, calitati,egoismeImagine, generozitati, cu totul. Pentru ca luand act de fiinta mea asa cum e ea si iubind-o neconditionat incep sa invat, sa vad mai bine, sa aleg mai corect, sa fac mai mult bine in jur, sa fiu mai blandă, dar si sa ies din ce nu ma ajuta si ma impiedica pe drumul dezvoltarii mele sufletesti. Exercitiul recunostintei pentru tot si toate devine un stil de viata interior cu care Sinele profund se hraneste.

Ai rabdare mai multa cu tine si cu ceilalti. Ce nu-ti convine in ceilalti nu iti convine in tine insuti de fapt. Suntem oglindă unii pentru altii. Si ca sa ne putem transforma, sa ne ridicam vibratia, normal e sa observam, sa acceptam, sa ne iertam si prin urmare sa ne vindecam prin puterea iubirii a pentru tot ce ne inconjoara.

Multumeste pentru tot, pentru aici si acum.

Si nu-l da pe azi pentru maine. Fii recunoscator pentru clipa asta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s